Cross-over Competence Meet-up: Continuous Integration / Continuous Delivery (CI/CD)

21 maart 2018

Tijdens de Cross-over Competence Meet-up van 13-maart hebben we met een 12-tal PanCompanions stil gestaan bij vragen rondom het onderwerp Continuous Integration / Continuous Delivery (CI/CD), zoals: wat betekent het voor onze hedendaagse werkzaamheden en zien wij dit als trend of een reeds embedded werkwijze binnen organisaties!?

Over CI/CD, de essentie van Continuous Integration en Continuous Delivery is dat we binnen een IT landschap continu bezig zijn met het ontwikkelen van software, dit te testen en vervolgens te implementeren. Het ultieme doel wordt gedefinieerd als “met een druk op de knop de software naar productie te brengen” om zo sneller te kunnen releasen.

 

CICD

Als eerste spreker nam onze collega Luc Bos de aanwezigen mee in de wereld van zijn opdrachtgever Alliander waar op dit moment de focus ligt op test-automatiseren. Interessant vraagstuk is “Wat vraagt CI/CD van de testexpertise, maar ook van de organisatie eromheen?”.  Met diverse stellingen ontstonden er een aantal mooie debatten betreffende het toepassen en betekenis van CI/CD. Enkele voorbeelden: “Continuous Delivery = 100% Automated Tests", en "Continuous Delivery = microservices”.

CICD2

Als tweede spreker vertelde onze collega Yuri Vrancken ons meer over de CukesHub. De Cukeshub is een tool ontwikkeld door Yuri zelf waarin het mogelijk is om Cucumber-testen lokaal te draaien en op een remote HUB waarbij je eenmalig code bouwt te testen via REST services. Yuri sloot zijn presentatie af met een live demo over CukesHub en gaf zo een goed inzicht in de tool die overigens nog volop in ontwikkeling is.

CICD3

Al met al was het wederom een zeer geslaagde avond met als conclusie dat dit onderwerp dusdanig groot is dat we hier als collega's tijdens een volgende Meet-up nogmaals bij stil zullen staan.

To be continued dus..

Wilt u na het lezen van dit artikel eens sparren over Agile en/of CI/CD, neem dan gerust contact met ons op en vraag naar Alwin Captijn.

naar overzicht

Wilt u reageren of meer weten?

Heeft u iets in dit artikel gelezen dat uw interesse gewekt heeft? Laat het ons weten!

Trotse winnaar van een
FD Gazellen Award
2014 t/m 2018

© 2019 | Europalaan 12a | 5232BC 's-Hertogenbosch | T: +31 (0)85 0290550 | E: info@pancompany.com